χελας

Feature Top (Full Width)

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Όχι στο κλείσιμο της ψυχιατρικής από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Άρτας

Μείωση του προϋπολογισμού για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες


«Οδεύουμε προς αδιέξοδο» δηλώνει εμφανώς ενοχλημένος ο Γ. Λάμπρος


Μετά το Στρατόπεδο, το ΤΕΙ, το Τελωνείο, νέο μέτωπο για την Άρτα το νοσοκομείο που σύμφωνα με το διοικητή λειτουργεί κάτω από την κόκκινη γραμμή!

«Οδεύουμε προς αδιέξοδο» είπε εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Γεώργιος Λάμπρος επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους λόγους της κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του Νοσοκομείου Άρτας μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσει την ερχόμενη Τρίτη η Ψυχιατρική Κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου μαζί με τον Διευθυντή της Κλινικής και το προσωπικό πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού Ιδρύματος και στη συνέχεια με την παρουσία και του Εκπροσώπου μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γ. Πρέντζα συζήτησαν το οξυμένο πρόβλημα με τον διοικητή του Νοσοκομείου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Διοίκησης.

-Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής Νίκος Μπιλανάκης είχε με έγγραφό του προειδοποιήσει από τον Φλεβάρη για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κλινική, η οποία είχε έλλειψη προσωπικού όμως από την πρόσφατη αποχώρηση ενός επικουρικού ψυχιάτρου αυτό έγινε ακόμη πιο οξύ. 


Στο σχετικό έγγραφό του ο κ. Μπιλανάκης τόνιζε ότι με μόνο τρεις ψυχιάτρους εκ των οποίων ο ένας εργάζεται και στην Κινητή Μονάδα είναι αδύνατο να βγει πρόγραμμα εφημερίων της Κλινικής πέραν της 24ης του Μαρτίου. Κι επειδή τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει ο… κόμπος έφτασε στο χτένι και πλέον όπως τονίστηκε στην χθεσινή κινητοποίηση και τις δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ από το Σύλλογο Εργαζομένων αν μέχρι την προσεχή Τρίτη δεν έχει βρεθεί λύση που αφορά στην πρόσληψη ψυχιάτρου η Κλινική θα πρέπει να κλείσει και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς να μεταφερθούν στα Γιάννενα.


ΣύσκεψηΜετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας δήλωσε πως η κατάσταση οδεύει προς αδιέξοδο και τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού αφορούν και σε άλλες κλινικές όπου η πληρότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο λόγω της οικονομικής κρίσης, με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση ασθενών. 

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι τα περιστατικά έρχονται σε βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο αφού η οικονομική αδυναμία κάνει τους περισσότερους ασθενείς να μην προστρέχουν άμεσα στον γιατρό του ΕΟΠΥΥ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν.

Για το ζήτημα που αφορά την Ψυχιατρική Κλινική ο κ. Λάμπρος δήλωσε: «Στις αρχές Φεβρουαρίου προέκυψε ένα τεράστιο πρόβλημα με την Ψυχιατρική Κλινική μετά την παραίτηση ενός επικουρικού ψυχιάτρου που είχαμε προσλάβει για λόγους υγείας. Είναι προφανές ότι δημιουργήθηκε απευθείας μείζον θέμα τόσο για τη βαρύτητα και το έργο της Κλινικής όπου παραμένουν μόνο τρεις γιατροί και μάλιστα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δομές, «Μελισσάνθια» και Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

 Έτσι άμεσα έγινε παρέμβαση από μας προς την 6η ΔΥΠΕ και προς το υπουργείο αιτούμενοι την άμεση πρόσληψη επικουρικού ιατρού. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα εκτιμώ για λόγους γραφειοκρατίας αλλά και πιστώσεων δεν υπήρξε δυνατότητα να προσληφθεί νέος γιατρός. Η αλληλογραφία μας είναι πολλαπλή. Υπήρξε και απάντηση από την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου προς τη ΔΥΠΕ να μεριμνήσει όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας καρπός. Είμαστε οριακά. 

Η εφημερία για τους τρεις υπάρχοντες ιατρούς επαρκεί με υπερπροσπάθεια μέχρι και τις 23 του μήνα. Κι αυτό γιατί πάνω από εφτά μέρες σε γιατρούς που είναι με τόσα χρόνια υπηρεσίας δεν είναι εύκολο να απαιτήσεις εφημέρευση. Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και το Καλοκαίρι όταν συνέπεσε με την ασθένεια των δυο γιατρών και τότε καταφέραμε να την κρατήσουμε στα δόντια την Κλινική.

 Όμως το πρόβλημα θα είναι επαναλαμβανόμενο όσο η αιτήσεις για πρόσληψη μονίμων γιατρών στα νοσοκομεία δεν υλοποιούνται. Για την Ψυχιατρική υπάρχει ήδη κρίση γιατρού τον οποίο περιμένουμε όμως δεν έχει έρθει γιατί δεν ανοίγουν οι προσλήψεις».

Κλείνει η Ψυχιατρική
Ωστόσο ο ίδιος ανέφερε ότι προκείμενου να μην κλείσει η Κλινική που οριακά θα εργαστεί μέχρι την Τρίτη, «Είμαστε σε συνεχή επαφή και ζητήσαμε και από την ΔΥΠΕ και από το υπουργείο συνδρομή και ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί η λειτουργία- απρόσκοπτα αυτό θα γίνει μόνο να προσληφθεί γιατρός – αλλά αυτή τη στιγμή ζητήσαμε συνεπικουρία από τις Ψυχιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

 Είμαστε σε επαφή από χθες με τις κλινικές αυτές σε συνεργασία που είχαμε και σήμερα το πρωί με τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής του νοσοκομείου μας και αναμένουμε. Εδώ το θέμα είναι ότι πρέπει να αντιληφθεί και η ΔΥΠΕ τη βαρύτητα κάποιας αποφάσεως και μάλιστα άμεσα. Εγώ σαν διοικητής Νοσοκομείου δεν μπορώ να προσλάβω γιατρό. 

Αναδεικνύω το πρόβλημα. Ζητάω την πρόσληψη, όμως δεν μπορώ εγώ δεν είναι στην δικαιοδοσία μου να προσλάβω εγώ γιατρό».

Και έπεται συνέχεια
Το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Λεωνίδας Γεωργούσης δήλωσε ότι πλέον η κατάσταση για την Ψυχιατρική Κλινική έφτασε στο και πέντε, λέγοντας: «Από την ερχόμενη εβδομάδα, την Τρίτη που μας έρχεται η Ψυχιατρική Κλινική δεν θα λειτουργεί, δεν θα δέχεται ασθενείς και οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται θα μεταφερθούν σε άλλες κλινικές άλλων νοσοκομείων. 

Αυτό το γνωρίζαμε αρκετό διάστημα και το είχαμε αναδείξει, δυστυχώς όμως δεν πάρθηκε κανένα μέτρο και πλέον η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η κλινική έχει τρεις γιατρούς εκ των οποίων ο ένας εργάζεται στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και μένουν δυο οπότε οι εφημερίες δεν βγαίνουν. 

Και η Ψυχιατρική Κλινική της Άρτας δεν καλύπτει μόνο περιστατικά της Άρτας και της Πρέβεζας, αλλά περιστατικά που έρχονται απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ακόμη και από το Αίγιο περιστατικό ήρθε προχθές στην κλινική της Άρτας. Και επειδή οι περιπτώσεις των ψυχικά ασθενών έχουν μια ιδιαιτερότητα και είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία που θέλει προστασία, τους λέμε σήμερα ότι θα πάνε σε άλλα νοσοκομεία. 

Όταν είναι γνωστό ότι ο ψυχικά ασθενείς «παντρεύεται το γιατρό» δηλαδή νιώθει ασφάλεια με το γιατρό του τον εμπιστεύεται και είναι πολύ δύσκολο για αυτούς τους ασθενείς η αλλαγή. Όμως τελικά κλείνει η Ψυχιατρική και είναι η αρχή. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και σε άλλες κλινικές. 

Έπεται συνέχεια. Οι συγχωνεύσεις πλέον κλινικών αρχίζουν και τις ζούμε. Και για την Άρτα πρέπει να πούμε ότι μετά το στρατόπεδο, μετά το τελωνείο έρχεται η σειρά για το νοσοκομείο».

Ο κ. Γεωργούσης σημείωσε ότι ακόμη και αν έρθει επικουρικά προσωπικό για το Μάρτιο να συνδράμει ώστε να μην κλείσει η Κλινική θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τον Απρίλιο όπου το ίδιο πρόβλημα θα υπάρξει και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει βούληση από πλευράς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να προχωρήσει σε πρόσληψη γιατρού. Και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν θα πάρει κανείς την ευθύνη να πει κλείνω το νοσοκομείο αλλά το κάνουν μέσω της έλλειψης χρηματοδότησης».

Αναστέλλουν τη λειτουργία μέσω υποχρηματοδοτήσηςΤο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΥΝ, κ. Πρέντζας ο οποίος βρέθηκε στην Άρτα με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση και στη σύσκεψη με τον διοικητή δήλωσε ότι: «Τα τελευταία τρία χρόνια μέσω της υποχρηματοδοτήσης αναστέλλουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και το πιο σημαντικό είναι ότι εθίζουν την κοινωνία και εν προκειμένω της Άρτας σιγά- σιγά να συνηθίζει ότι δεν μπορεί να έχει παροχές υπηρεσιών υγείας. 

Αυτό ώστε σταδιακά ο χώρος της Υγείας που έχει μόνιμους πελάτες – ιδίως τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα- έχουν φροντίσει φτιάχνοντας όλα τα νομοθετήματα προκειμένου να λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια τα δημόσια νοσοκομεία, ακόμη και να έχουν ακόμη την ταμπέλα δημόσια. Απόδειξη αποτελεί ότι η μόνη λύση που δίνει η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου σήμερα είναι να προσλάβουν γιατρό με μπλοκάκι. 

Ο συνολικός σχεδιασμός είναι να κλείσουν άλλα 10.000 κρεβάτια, κάτι που μεταφράζεται σε κλείσιμο μικρών περιφερειακών νοσοκομείων, μετατροπή νοσοκομείων σε νοσοκομεία ημέρας, κάτι με αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ψυχιατρική Κλινική να νοσηλεύει μόνο μια ημέρα σαν ξενοδοχείο και να συσσωρευτεί όλη η υγεία στα Γιάννενα σε ένα υδροκέφαλο νοσοκομείο που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια. και ο ασθενής θα πληρώνει πλέον τα πάντα. 

Έχει φτάσει ήδη σε τόσο πρόστυχο σημείο η κατάσταση ώστε η τροπονίνη που είναι η βασική εξέταση για να διαγνώσεις έμφραγμα στα επείγοντα πρέπει να την πληρώσεις για να στην κάνουν στα επείγοντα. Και το ίδιο με την εξέταση για καρκινικούς δείκτες από τη στιγμή που έχουν εισάγει τόσες ουσίες με αλογίσιο κρέας και με ληγμένες τροφές όπως ακούσαμε πρόσφατα».

Αποθήκη ψυχών στα Γιάννενα
Ο ίδιος μίλησε και για τη μεταφορά των ασθενών στα Γιάννενα από την Ψυχιατρική λέγοντας ότι να αυτό συμβεί ουσιαστικά θα δημιουργεί εκεί μια αποθήκη ψυχών. Κι αυτό όπως είπε γιατί η Κλινική Οξέων στα Γιάννενα δεν λειτουργεί διότι απορροφήθηκαν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν οι υποδομές που απαιτούνται και αν συμβεί η μετακίνηση εκεί των ασθενών στης Άρτας τότε «θα δημιουργήσουν μια αποθήκη ψυχών όπου άνθρωποι δεμένοι χωρίς υποδομή χωρίς προσωπικό θα βρίσκονται εκεί και απλά θα διαχειριζόμαστε την τρέλα στον 21ο αιώνα. 

Το πρόβλημα ξεκινάει από το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» που μετακίνησε την ψυχική υγεία στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, και ήταν ένα μεγάλο κόλπο όπως και όλο το ΕΣΠΑ ώστε να μεταφερθεί η ευθύνη των ασθενών από το κράτος και όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην παιδεία και στην αγροτική παραγωγή ώστε να απεμπολήσει το κράτος την ευθύνη του να παρέχει υπηρεσίες. 

Μας καταφορολογεί αλλά όλα τα χρήματα πρέπει να πάνε στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο καπιταλισμός και σήμερα στην κρίση δείχνει τις πιο άγριες διαθέσεις. Ούτε το κοινοβούλιο ούτε άλλα πράγματα πρέπει να μας κάνουν να περιμένουμε στον καναπέ μας».

Συμπαράσταση
Την συμπαράσταση στην κινητοποίηση των εργαζομένων δήλωσε και η Πολιτική Οργάνωση του ΚΚΕ Άρτας – Φιλιππιάδας δια του γραμματέα της, Δημήτρη Πιστιάβα, ο οποίος δήλωσε ότι το κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ, που κόβουν από τους πόρους της υγείας και από άλλες κοινωνικές ανάγκες για να τα δώσουν σαν κίνητρο στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

 Ο ίδιος δήλωσε ότι στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν στις τράπεζες 200 δις από περικοπές κοινωνικών πόρων και αυτή η αντίληψη οδηγεί όλα τα νοσοκομεία και της Άρτας να λειτουργεί με μηδαμινή χρηματοδότηση και ως επιχείρηση με έσοδα- έξοδα. «Βήμα – βήμα η δημόσια υγεία οδηγείται στο απόσπασμα και το ΚΚΕ Άρτας ενώνει τη φωνή του με όλους όσους παλεύουν να μην περάσει αυτή η πολιτική. 

Η ίδια η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη για κοινή δράση διεκδικώντας δημόσια υγεία εντελώς δωρεάν για όλους χωρίς καμία ιδιωτική δαπάνη και σε αυτή την κατεύθυνση θα υποστηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου».

Διαμαρτυρία ΕΚΑ
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Υγεία εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας στην οποία καταγγέλλεται «η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ΕΕ – ΔΝΤ» καθώς «τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ήδη τα βιώνουμε καθημερινά όπως με την αγορά του απαραίτητου υγειονομικού υλικού ακόμα και των φαρμάων από τους ασθενείς, με την περικοπή στα ασθενοφόρα τις Κυριακές, απογευματινές βάρδιες και αργίες, με την παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τα ΚΥ και το Κέντρο Αποκατάστασης και τώρα με τη δρομολόγηση του κλεισίματος της ψυχιατρικής κλινικής.

 Πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και με όλους εκείνους που παλεύουν για δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης. Να μη δεχτούμε περικοπές και καμιά συμμετοχή-πληρωμή στο νοσοκομείο, Κ.Υ., για φάρμακα και εξετάσεις. Καμία δημόσια υπηρεσία να μη κλείσει, να μη μειωθούν τα νοσοκομειακά κρεβάτια, καμία απόλυση».

Η Κ.Ο. Άρτας του ΚΚΕ«Μετά την αγορά φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και υπηρεσιών υγείας από τους ασθενείς, μετά την περικοπή των ασθενοφόρων τις Κυριακές, απογευματινές βάρδιες και αργίες, μετά την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τα ΚΥ και το Κέντρο Αποκατάστασης τώρα δρομολογείται το κλείσιμο της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Άρτας.

Μπροστά σ’ αυτή την άσχημη διαμορφωμένη κατάσταση –σημειώνεται στην ανακοίνωση- χρειάζεται να αναπτυχθεί κοινή δράση για την οργάνωση παλλαϊκού αγώνα με στόχο

-Να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί η Ψυχιατρική κλινική ούτε καμία άλλη. Καμία κατάργηση των δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Καμία απόλυση.

-Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και του Κέντρου Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες για προστασία της υγείας των πολιτών της περιοχής, με προσλήψεις μόνιμου νοσοκομειακού και λοιπού προσωπικού και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή».

Γ. Λάμπρος: «Να διεκδικήσουμε την βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας»
Ο Διοικητής του ΓΝΑ Γεώργιος Λάμπρος μετά τη χθεσινή σύσκεψη αναφέρθηκε και στα αντίστοιχα προβλήματα που έχουν και άλλες κλινικές, φτάνοντας στο σημείο να αναδείξει ουσιαστικά ότι για την Άρτα υπάρχει και ένα ακόμη μέτωπο αγώνα για όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία και είναι αυτό της διατήρηση του νοσοκομείου Άρτας αφού όπως είπε η κατάσταση οδεύει προς αδιέξοδο και η 6η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια δεν έχει υλοποιήσει δεσμεύσεις στα πλαίσια της πρώτης ανακατανομής σε αντίθεση με ό,τι έχει γίνει σε άλλα νοσοκομεία, μιλώντας για άνιση μεταχείριση του νοσοκομείου Άρτας. 

«Πρέπει όλοι Διοίκηση και φορείς να διεκδικήσουμε τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας», τονίζοντας ότι «υπάρχει κόκκινη γραμμή για τη λειτουργία του νοσοκομείου και ήδη βρισκόμαστε κάτω από την κόκκινη γραμμή».

Ο κ. Λάμπρος είπε χαρακτηριστικά: «Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και σε άλλες Κλινικές όπως και στην Πνευμονολογική, όπου επίσης μόνο τρεις γιατρούς έχουμε αλλά εκεί καλύπτονται οι εφημερίες με τη βοήθεια των Πνευμονολόγων της ΜΕΘ και της γιατρού των ΤΕΠ που είναι πνευμονολόγος. 

Αυτή όμως δεν είναι η λύση ούτε για αυτή την κλινική είναι μεσοβέζικη λύση και την ίδια στιγμή ο αριθμός των ασθενών και των βαριών περιστατικών αυξάνονται, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να μην τους διακομίσουμε σε άλλα νοσοκομεία- που και αυτά φορτωμένα είναι βέβαια- και δημιουργήσουμε καταστάσεις προσφυγιάς. Υπάρχουν παράλληλα τεράστιες ελλείψεις και σε ορισμένες άλλες ειδικότητες και εργαστηρίων που και αυτά συντηρούνται με επικουρικούς και δεν ξέρουμε πόσο με αυτές τις συνθήκες το σύστημα θα αντέξει. 

Η έλλειψη προσλήψεων σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό σε συνδυασμό βέβαια και με τις μεγάλες μειώσεις του προϋπολογισμού το μέλλον το καθιστούν δύσκολο με αυτή την ποσότητα δουλειάς που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα στους τομείς αιχμής όπως τα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) ο εργαστηριακός τομέας είτε λέγεται μικροβιολογικό είτε ακτινολογικό, βιοπαθολογικό και τα Εξωτερικά ιατρεία επίσης όπου υπάρχουν εξωτερικά ιατρεία που βλέπουν και 40 ασθενείς την ημέρα».

Με 88 γιατρούς ο νέος Οργανισμός
Σε ότι αφορά την εφαρμογή νέου οργανισμού για τα Νοσοκομεία από την 31η Μαρτίου και τί προβλέπεται για το Νοσοκομείο της Άρτας ο κ. Λάμπρος όταν τον ρωτήσαμε απάντησε: «Εκείνο που ουσιαστικά είναι το ζητούμενο να υπάρχει μια δομή που να λειτουργεί. 

Το αν θα συγχωνευθούν οι διοικήσεις δυο νοσοκομείων δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει. Δηλαδή αν δυο νοσοκομεία θα έχουν μία διοίκηση για μένα είναι το λιγότερο. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να λειτουργεί κανονικά μια δομή και καλά είναι τα νοσοκομεία στις επαρχιακές πόλεις να διατηρήσουν την ολότητά τους είτε θα είναι υπό μια ενιαία διοίκηση είτε όχι να λειτουργούν προς όφελος των ασθενών και να λειτουργούν κανονικά και όχι εικονικά. 

Κάθε δομή να λειτουργεί για τον ασθενή», είπε και πρόσθεσε ότι ο νέος Οργανισμός είχε ψηφιστεί το Δεκέμβριο και επειδή υπήρχαν ατέλειες επανήλθε. «Τώρα είμαστε στη φάση της τελικής διαμόρφωσης και δυστυχώς οι γιατροί μας είναι στους 88 ενώ εμείς είχαμε ζητήσει πιο πάνω και συγκεκριμένα στους 95 για να προσθέσουμε και κάποιες ειδικότητες που δεν έχουμε, όπως ενδοκρινολόγων, δερματολόγους και άλλες που δεν υπάρχουν ως κλινικές αλλά τουλάχιστον θέλαμε να υπάρχουν ως ιατρεία. 

Αλλά τελικά προβλέπονται 88 και μην ξεχνάμε ότι ο προηγούμενος Οργανισμός του Νοσοκομείου προέβλεπε 330 κρεβάτια να γίνονταν η επέκταση ενώ ο νέος πήγε στα 240, οπότε ο Οργανισμός επηρεάζει και τις θέσεις ιατρικού αλλά και τις θέσεις παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Η υγεία δοκιμάζεται
Ο κ. Λάμπρος καταλήγοντας στις δηλώσεις του σημείωσε «Η Υγεία δοκιμάζεται. Οι περικοπές που δημιουργεί το μνημόνιο μέσα στις δομές δημιουργεί προβλήματα», διευκρινίζοντας ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 έχει πέσει σε 12,5 εκατ. ευρώ, όταν το 2012 που με δυσκολία και πάλι καλύπτονταν οι δαπάνες, ήταν γύρω στα 13,7εκατ. ευρώ ενώ όταν ανέλαβε ο ίδιος τα καθήκοντα του διοικητή ήταν 22 εκατ. ευρώ.

 «Σίγουρα προσπαθούμε να πείσουμε μέσα από τη λειτουργία του νοσοκομείου ότι το Νοσοκομείο έχει κόκκινη γραμμή και ήδη βρισκόμαστε στην κόκκινη γραμμή και από κάτω από αυτή...» ενώ στην ερώτησή μας για το να υπάρχουν ανοιχτά αυτιά στην 6η ΔΥΠΕ και στις πάμπολλες παρεμβάσεις που όπως ο ίδιος δήλωσε έχουν γίνει από την Διοίκηση, απάντησε:
 «Πιστεύω ότι αυτιά υπάρχουν και ξέρουν το πρόβλημα όμως είναι όλα σε μια φάση όπου τα πάντα εξετάζονται και δεν ξέρω να καθυστερούν ή έπρεπε να έχουν γίνει κάποια πράγματα.

 Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι πρέπει να διεκδικήσουμε τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και όλοι οι υπόλοιποι φορείς».

Άνιση μεταχείριση της Άρτας από την 6η ΔΥΠΕ
Επιπλέον στο διάλογο που είχαμε με τον κ. Λάμπρο, τονίστηκε ότι από πλευράς της 6ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας φαίνεται να υπάρχει μια άνιση μεταχείριση μεταξύ των νοσοκομείων ευθύνης της. «Το κόστος υπερωριών και εφημερεύσεις είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και εμείς με τα δεδομένα που είχαμε από τις προηγούμενες χρονιές βλέπαμε ότι τα λεφτά δεν επαρκούσαν και αναδείξαμε το θέμα. 

Τα χρήματα αυτά προϋπολογίζονται στις αρχές κάθε έτους και αναγκαζόμασταν λόγω του ότι τα λεφτά δεν επαρκούσαν να πληρώνουμε το προσωπικό με απομειώσεις. Το αναδείξαμε και μας υποσχέθηκαν ανακατανομές. Γυρίσαμε αισιόδοξοι και δυστυχώς στην πρώτη ανακατανομή που μας ήρθε το Δεκέμβριο το πρόβλημα παραμένει και παραμένει δυσανάλογο σε σχέση με διαχείριση άλλων νοσοκομείων. 

Είναι κάτι το οποίο και εγγράφως αναδείξαμε και μεταφέραμε στη ΔΥΠΕ. Επιμένουμε και επειδή ένα τελευταίο όριο είναι η ανακατανομή του Μαρτίου αισιοδοξούμε να υπάρξει κατανόηση. Αν δεν υπάρξει κατανόηση και δεν αυξηθούν οι δαπάνες για την πρόσθετη εργασία, ήτοι νυχτερινών αργιών και εφημερίων γιατρών τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα». 

Αναφορικά με το αν υπάρχει η συμπαράσταση και από πλευράς των φορέων της περιοχής ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχει και διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει παραστάσεις και από πλευράς των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όμως τόνισε ότι «Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, οδεύουμε προς αδιέξοδο. Ακόμη και με μια νοσηλεύτρια ανά όροφο το πρόγραμμα πάλι δεν επαρκεί. 

Διότι αιτήθηκε να βάλουμε μια νοσηλεύτρια ανά κλινική αλλά σε κλινικές με 148% πληρότητα, με 150% πληρότητα όπως είναι αυτή την εποχή η Πνευμονολογική, η Παθολογική και η Παιδιατρική αυτή την εποχή, η ΜΕΘ, η Καρδιολογική που δεν μπορεί να υπάρχει μια νοσηλεύτρια προς θεού δηλαδή, είναι τομείς που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. 

Αλλά εγώ σας λέω ότι ακόμη και αν βάζαμε μια ανά όροφο –που σας είπα δεν γίνεται– και πάλι δεν βγαίνει το πρόγραμμα».


ΗΧΩ της Άρτας
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΣΟΚ:Ποια ουσια που τρωμε καθημερινα ειναι ουσιαστικα ..ΠΛΑΣΤΙΚΟ;;

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΜΕ ΖΩΑ

Η Μυστική Τεχνολογία Δημιουργίας Σεισμών, Οι Θερμικές Σφαίρες Πλάσματος Και Το ''Τεχνητό'' Τσουνάμι Της Ιαπωνίας.

Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;;; Το «πεδίο Levantine», οι Τράπεζες, οι Στουρνάρες και οι ... Πάγκαλοι!!!

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την εξασφάλιση της υγείας μας

Τα απόρθητα τείχη της Κωνσταντινούπολης κράτησαν για πάνω από 1000χρόνια. Ποιο ήταν το μυστικό;

ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ!! ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ρεθεμνιώτης Καλλιέργησε ένα δένδρο. φαινόμενο! (Παράγει από ντομάτες και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και πατάτες)

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ
Ολο το ντοκιματερ εδω..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..
πατηστε την εικονα

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει
πατηστε την εικονα

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!
Πατηστε την εικονα

Επιμήκη κρανία Cusco στο Περού μυστικά γυρίσματα - Βίντεο

Απιστευτο Ντοκιματερ δειτε τη τρωμε !!

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??
πατηστε την εικονα

Μήπως τρως κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος
πατηστε την εικονα

Πως φτιάχνονται πατατάκια, γαριδάκια & snack


Δεν παρακολουθείτε εσείς τηλεόραση η τηλεόραση σας παρακολουθεί

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;
Ποιά η χρήση του στους ανθρώπους; Όλα όσα πρέπει να μάθετε..

Δείτε τι παθαίνουν τα πνευμόνια απτό κάπνισμα. (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ video)

Τι γνώριζαν οι γιατροί το 1934 για τον καρκίνο; Μήπως μας κρύβουν κάτι ; Αξίζει να το δεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!
πατηστε την εικονα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ
πατηστε εδω

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!
πατηστε την εικονα

ΔΕΙΤΕ: H λίστα εταιριών της Monsanto.

Ακουστικά Bluetooth; Ξανασκεφτείτε το!

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "DIGEA" ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΘΟΡΙΟ 500.000% ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ IQ {ΒΙΝΤΕΟ}

Κυβερνούν τον κόσμο μόλις...147 εταιρείες!

TO ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ STANDFORD- ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ -- ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονιστική "προφητεία" για το σημερινό χάλι ΤΟΥ AΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..
ΔΕΙΤΕ Ποια προϊόντα τα περιέχουν. [Βίντεο]

Kαναδάς: "Μουσουλμανική η Ελλάδα κατά 50%! (ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ;;;)

Digea-Γίνε και εσύ προβατορομπότ.Μπορείς

The Live” ("Ζουν Ανάμεσά μας") – Η ανατριχιαστικά ‘προφητική’ ταινία


Βρήκαν σκελετούς από περίεργα όντα! (video)

Απίστευτο!!! Θα μας ψεκάσουν για... λύσσα!!!

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)
Πατηστε Εδω

VIDEO: Ξεμείνατε από αναπτήρα; Μία πατάτα θα σας… ανάψει φωτιές!!!! (Τρελό πείραμα)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:
ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ - ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Τι μας κρύβουν ? Παράξενα κρανία.

Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα.

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Διέρρευσε το έγγραφο με τα τελικά μέτρα του 3ου Μνημονίου.!!

Η χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει κατά 50% τους εγκεφαλικούς όγκους στα παιδιά

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Υποσυνείδητη διαφήμιση στην ταινία Lord of the rings - Μαντέψτε τι γράφει!

Πως διαβάζεται το Barcode;

Πώς η κάνναβη θεραπευει τον καρκίνο (βιντεο)


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1985

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ 1947 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και η αλήθεια για τα Οργανικά - Βιολογικά!

10+5 απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά

" ΒΟΜΒΑ ": Επιχείρηση “Ομιχλοπαγίδα” η αποκάλυψή μας με το "έμβρυο" σε βουνό των Ιωαννίνων. !

Ομάδα αίματος και διατροφή

(ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ video ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ) Ο Τυφλός ψαράς..

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: Στο Carrefour αγοράζουν το χρυσό όσων υποφέρουν!

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα
(video Που θα σας κάνει να κλάψετε)

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!
ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Tρομακτικές οι συμπτώσεις με το έτος 1843.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ; ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ…

«Εμφιαλωμένη Ζωή»: Η αλήθεια για την επιχείρηση νερού της Νεστλέ

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα
και απο την 1/6/2013 θα μας παίρνουν το συσκώτι, την καρδιά, τα νεφρά και ότι άλλο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ... ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ .

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)
Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται για το νερό

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ - ΣΟΚ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! "ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ"!

Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου


Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

Δεν είσαι παρά ένας αριθμός. Πάντα ήσουν ένας αριθμός

Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με τις νέες πιστωτικές κάρτες

Εγχειρίδιο επιβίωσης της SAS (ένα απ΄τα καλύτερα στον κόσμο)


Η Ελληνική εφεύρεση του αιώνα εγκατέλειψε την Θράκη και πάει Καναδά (Εκατό (100) εκατομμύρια Ευρώ πρόσφεραν οι Τούρκοι για να μεταφερθεί η έδρα της Εταιρείας στην Τουρκία και να λέμε ότι η τεχνολογία είναι τουρκική...)

Codex Alimentarius: ΗΠΑ: Έλεγχος στην τροφή ακόμα και στους οικιακούς κήπους!

Δείτε τι τρώμε: Το σοκαριστικό «αθάνατο» burger των McDonald’s

Το ατμοσφαιρικό οπλικό σύστημα πλάσματος HAARP, οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) και ο έλεγχος του νου!!!

«Βόμβες» ενέργειας τα παντζάρια.

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής
για την αντιμετώπιση πανδημιών και φυσικών καταστροφών

ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Να που πάνε τα λεφτά...

Ζειά - Ζέα Για να μάθετε λίγα περί ΖΕΙΑΣ και του ρόλου του ΕΘΝΑΡΧΗ Νο 1! Το διατροφικό μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα
με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα

Τρώμε ακτινοβολημένα προϊόντα που ευθύνονται για καρκινογενέσεις

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες
βάζει φόρο σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!!!

Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:


ΝΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ για δωρεάν ρεύμα για όλους και η πλήρης αποσιωποίηση του θέματος! (+ 8 βίντεο των εφευρέσεων)

Ο ΦΟΒΟΣ ? …..μην τον φοβάσαι !!


Η εταιρεία L'Oreal είναι των μεγαλύτερη εταιρειών ομορφιάς στόν κόσμο, αλλά είναι και ο παγκόσμιος ηγέτης στην κακοποίηση των ζώων

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Τα «ματωμένα διαμάντια» της Αφρικής και οι «ματωμένοι υδρογονάνθρακες» της Ελλάδας !!! (Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια Αφρικανική χώρα!!!)

Πως καθαρίζουμε τα νεφρά μας πάμφθηνα και αποτελεσματικά.

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
πατηστε την εικονα

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!
πατηστε την εικονα

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 1956 - 2012 .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

Η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Blackwater για φύλαξη των πόλεων!

Γέροντας Παίσιος, τι είχε δει για τη χώρα μας;

Δειτε: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ.... ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ‼!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!
πατηστε την εικονα

ΟΙ 10 ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Αποκαλυπτικό! Ο Χαρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα απο το 1952 !!!

Θέλετε καύσιμα; Καλλιεργήστε τα!


Ο θαυμαστός κόσμος των βοτάνων, όπλο ενάντια στις ασθένειες

Νόθευση των βασικών καλλιεργειών του πλανήτη

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;
ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ;

Ψεύτικο κρέας: To μυστικό του κρέατος - κόλλα!

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Επιστημονικές ανακαλύψεις που έγιναν κατά λάθος

Memorize : Το 2027 πείτε αντίο στην Ελευθερία σας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ;


Ἡ πρόπολη ἀναστέλλει τοὺς καρκινικοὺς ὄγκους.

Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ