χελας

Feature Top (Full Width)

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Ζητείται στέγη για το Μουσικό Σχολείο Αρτας

Τρίωρη συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο Αρταίων χωρίς αποτέλεσμα


Ζητείται στέγη για το Μουσικό Σχολείο. 


Αυτή ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, αφού όπως καταδείχθηκε από την τρίωρη περίπου συζήτηση του θέματος, η μεταστέγαση του Μουσικού στο χώρο του Γυμνασίου Γραμμενίτσας όχι μόνο δεν θα έλυνε το πρόβλημα για το ολοένα αναπτυσσόμενο σχολείο, αλλά θα δημιουργούσε ταυτόχρονα πρόβλημα και στο άλλο, οπότε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής απορρίφθηκε.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων στην συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου ήταν κατάμεστη από κόσμο. Εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων, όπως ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, οι διευθυντές των δυο Σχολείων, αλλά και γονείς ακόμη και μαθητές, είχαν γεμίσει το χώρο εντός και εκτός αίθουσας και την ατμόσφαιρα από την διάχυτη αγωνία τους για την απόφαση που επρόκειτο να ληφθεί.


Συνολικά, για το θέμα αυτό έγιναν 21 τοποθετήσεις, όμως την άποψη της μεταστέγασης του Μουσικού μετέφεραν ως λύση στο πρόβλημα, ελλείψει κάθε άλλης προτεινόμενης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Κέφης στην εισήγηση του θέματος και ο δήμαρχος Αρταίων Ι. Παπαλέξης, στην τελική τοποθέτησή του, όταν επεσήμανε πως δεν έχει αντίρρηση να συσταθεί επιτροπή διερεύνησης άλλης λύσης – κάτι που είχε νωρίτερα προταθεί από τον Χρ. Παπάζογλου- όμως τόνισε ότι η μεταστέγαση προτείνεται ως η μοναδική λύση τη δεδομένη στιγμή και αφού εξετάστηκαν από τη Δημοτική Αρχή, όλες οι άλλες περιπτώσεις, καθώς επίσης ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δεν εκδήλωσε αντίρρηση επ’ αυτού ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του Μουσικού και η διευθύντρια του σχολείου, τονίζοντας ότι η αρμοδιότητα να καθοριστεί η στέγη των σχολείων ανήκει στις αρμόδιες αρχές και την τοπική διεύθυνση των οποίων την απόφαση θα ακολουθήσουν. 


Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή δήλωσαν ότι περιμένουν την εξεύρεση στέγης. Όλοι, ωστόσο, οι εκπρόσωποι, των οποίων οι τοποθετήσεις ακολούθησαν, μετέφεραν την άποψη ότι η μεταστέγαση των δυο σχολείων δεν θα λύσει τελικά το πρόβλημα του Μουσικού που σε ένα χρόνο με το ρυθμό ανάπτυξής του θα είναι και πάλι υπαρκτό, ενώ παράλληλα υποστήριξαν ότι θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και στο άλλο σχολείο, δηλαδή το Γυμνάσιο Γραμμενίτσας. 

Αυτό το μετέφεραν απ’ αφορμή του γεγονότος ότι: θα μετακινηθεί σε ένα κτήριο που έχει κριθεί ακατάλληλο από το παρελθόν, οι περισσότεροι γονείς εξ’ αυτού του λόγου θα μετακινήσουν τα παιδιά τους σε σχολεία της Άρτας και ακολούθως ο αριθμός μαθητών θα είναι τόσο μικρός ώστε πολύ γρήγορα θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας να το κλείσει οριστικά. 

Κι αυτό τη στιγμή που – όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας Γυμνασίου αλλά και της τοπικής κοινότητας Γραμμενίτσας- πλέον έχει αντιστραφεί αυτή η πορεία και ολοένα περισσότεροι γονείς στέλλουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας μεταφέροντας στοιχεία για αριθμητική αύξηση των μαθητών του Γυμνασίου από την επόμενη χρονιά, με βάση τον αριθμό μαθητών που έχουν τα δημοτικά σχολεία όλων των δημοτικών σχολείων των γύρω τοπικών κοινοτήτων.

Μεταστέγαση δυο σχολείων
Αναλυτικότερα το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση με τον τίτλο «Μεταστέγαση μουσικού Σχολείου Άρτας». Το γεγονός επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Τράμπας καθότι ουσιαστικά αφορά στην αμοιβαία μεταστέγαση δυο σχολείων. 

Τελικά την εισήγηση έκανε ο κ. Κέφης ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων, που ζήτησαν το λόγο στη συνεδρίαση. 

Στην ίδια κατεύθυνση με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν και εκείνη του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας Ν. Ράπτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση καθότι μέχρι τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αιτήσεων για την εισαγωγή νέων μαθητών στο Μουσικό, ενώ μέχρι 4 Ιουνίου θα πρέπει να κατατεθεί στο υπουργείο ο αριθμός μαθητών που θα εισαχθεί και παράλληλα μέχρι 17 του μήνα να γίνουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για την ά Γυμνασίου της νέας χρονιάς, επισημαίνοντας πως με δεδομένη την οικονομική κρίση άλλη λύση αυτή την στιγμή δεν υπάρχει.

Κυρίως στην ανάπτυξη του Μουσικού Σχολείου και τις διακρίσεις που ήδη έχει αναφέρθηκε η διευθύντρια Ανθούλα Ζιώρη, κάτι που υπογράμμισε στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείο κ. Καρασεϊτανίδης, τονίζοντας ότι αποδέχονται τη λύση που προτείνουν οι αρμόδιοι.

Όχι από τους κατοίκους Γραμμενίτσας
Ακολούθησαν ωστόσο οι τοποθετήσεις του Διευθυντή του Γυμνασίου Γραμμενίτσας κ. Γιώτη, ο οποίος επεσήμανε ότι η μεταφορά του Γυμνασίου στο άλλο κτήριο θα επιφέρει αναστάτωση και θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο Γυμνάσιο ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού, αφού έχει γίνει γνωστό ότι χρειάζεται 6.800 τετραγωνικά για να λειτουργήσει όπως πρέπει το συγκεκριμένο σχολείο και σίγουρα δεν θα μπορεί να χωρέσει στα 1.600 τ.μ. του Γυμνασίου. 

Όσο για τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Παιδείας, ο ίδιος τόνισε ότι αν τα μέλη της είχαν πάει στην Γραμμενίτσα να δουν από κοντά όλα τα δεδομένα θα είχαν άλλη εισήγηση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου, Λ. Φλιτούρης, ανέφερε ότι αδικούν κατάφορα το Γυμνάσιο οι συγκρίσεις που γίνονται στο μαθητικό πληθυσμό του με εκείνο του Μουσικού, που αφορά σε όλο το νομό. 

Εκτός από την αρνητική θέση των γονέων του σχολείου και των μαθητών για την μεταστέγαση, μετέφερε και την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει σε όσα πλέον ανακοινώνονται όπως για παράδειγμα ότι θα γίνουν επισκευές στο κτήριο που θα μεταφερθεί το Γυμνάσιο. Κι αυτό διότι όπως ανέφερε, «Θα γίνουν αυτές οι επισκευές σε τρεις μήνες όταν σ’ ένα ολόκληρο χρόνο δεν μπορέσαμε να βάλουμε ρεύμα στα δυο κοντέϊνερς;».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γραμμενίτσας Ευαγγ. Ζώγος, μεταφέροντας την θέση της τοπικής κοινωνίας, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει η μεταστέγαση και αν δεν γίνει σεβαστή η άποψη της τοπικής κοινωνίας θα βρεθεί σύσσωμη απέναντι. «Θα βρείτε ένα τοίχο απέναντί σας και δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτό που επιχειρείται», εξήγησε.

Με φάκελο στοιχείων που διένειμε σε όλους τους συμβούλους απευθύνθηκε στο Σώμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γραμμενίτσας προκειμένου να αποδείξει με στοιχεία την ραγδαία αύξηση μαθητών που αναμένεται και για το γυμνάσιο.

 Ο κ. Κατσιμπόκης είπε ότι η αντίδραση της κοινωνίας οφείλεται στο γεγονός ότι «τήρησε μια κοινωνική συμφωνία στο παρελθόν, όταν παρά την ακαταλληλότητα του παλιού δημοτικού σχολείου Γραμμενίτσας δέχθηκε η κοινότητα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει εκεί προσωρινά το Μουσικό σχολείο παρά το γεγονός ότι η πλατεία μετατρέπεται σε αυλή του σχολείου και γνώριζαν οι κάτοικοι ότι θα τους αποδοθεί σε δυο με τρία χρόνια, όταν θα έχει μόνιμη στέγη πλέον το Μουσικό. 

Ακολούθησε η πρόταση να δοθεί και ο χώρος του πρώην δημοτικού καταστήματος και πάλι οι κάτοικοι έδειξαν καλοπροαίρετοι και το αποδέχθηκαν. Κατόπιν να τοποθετηθούν στο χώρο του παρκινγκ της εκκλησίας στο πίσω μέρος κοντέϊνερς και το δέχθηκαν, όμως πλέον μας ζητάτε να φύγουν τα παιδιά μας από το σχολείο τους, να δώσουμε και το Γυμνάσιο του χωριού-είπε- και πρόσθεσε ότι αυτό πάει πολύ και δεν μπορεί να γίνει».

Προσωρινή στέγαση
Στη συνεδρίαση ζήτησε και τοποθετήθηκε και ο πρώην δήμαρχος Ζώης Μπασιούκας, ο οποίος δήλωσε ότι νιώθει απολογούμενος σήμερα γιατί στο παρελθόν η Δημοτική Αρχή και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο έδειξαν σεβασμό και κατανόηση και βοήθησαν στην ίδρυση του Μουσικού επιτρέποντας την προσωρινή στέγαση στο παλιό Δημοτικό. 

Εξήγησε όμως ότι η απόφαση ήταν στη βάση της προσωρινής λειτουργίας και τελικά υπήρξε εμπαιγμός τόσο προς τη Δημοτική Αρχή όσο και χωρίς πρόθεση από εκείνη προς την τοπική Κοινωνία. «Εξαπατηθήκαμε και εξαπατήσαμε με τη σειρά μας τους κατοίκους γιατί πιστέψαμε ότι ήταν πράγματι προσωρινή η λύση, έτσι μας είχαν πει από την τότε νομαρχία», είπε, μεταφέροντας την άποψη ότι πλέον δεν μπορεί η τοπική κοινωνία- κάτι που και ο ίδιος υποστήριξε - να δεχθεί τον ξεσηκωμό του γυμνασίου.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση μαθήτριας εκπροσώπου των μαθητών του Γυμνασίου στην συνεδρίαση, η οποία μεταξύ άλλων απευθύνθηκε στο Δήμαρχο Αρταίων θυμίζοντας πως όταν τον είχαν επισκεφθεί στο Δημαρχείο, τους ανέφερε να μην ανησυχούν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να τους ζητήσουν να φύγουν από το σχολείο τους…

 «Μας είχατε υποσχεθεί, εσείς κύριε δήμαρχε προσωπικά, και τώρα πάλι τα ίδια», σημείωσε, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, απευθυνόμενη στο Σώμα είπε: «Είστε εκλεγμένοι από την πλειοψηφία του Αρτινού λαού και δεν μπορείτε να βρείτε λύση στο πρόβλημα στέγασης του Μουσικού σχολείου χωρίς η απόφασή σας να είναι σε βάρος του δικού μας σχολείου; 

Και σας ρωτώ ποιος από σας θα πάρει το βάρος αυτής της άδικης μεταστέγασης που οδηγεί στο κλείσιμο του Γυμνασίου Γραμμενίτσας; Αυτό που μας μένει είναι να βασιστούμε στη δίκαιη και σωστή αντιμετώπιση του θέματος».

Άρνηση από την μειοψηφία
-Αρνητικά τοποθετήθηκαν στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι επί της εισήγησης για αμοιβαία μεταστέγαση των δυο σχολείων, με πρώτο τον κ. Πατήλα, ο οποίος επέρριψε σοβαρές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή γιατί το χειρίστηκε αποσπασματικά το θέμα τα τελευταία δυο χρόνια ενώ γνώριζαν το πρόβλημα που θα προέκυπτε άμεσα. 

Έκανε λόγο για περιστασιακή αντιμετώπιση, κάτι που όπως είπε συμβαίνει και αυτή τη στιγμή υπό την πίεση και πάλι του χρόνου, ενώ ευθύνες καταλόγισε και στον δήμαρχο Αρταίων γιατί «Με αλλεπάλληλες δηλώσεις του αντί να το επιλύσει το διατράνωνε το πρόβλημα. 

Πότε έλεγε ότι θα παραμείνει στη Γραμμενίτσα, πότε θα μεταστεγαστεί στη Φιλοθέη, πότε στον εκθεσιακό χώρο στην Άρτα και τέλος στον παραχωρηθέντα χώρο στους Αγίους Αναργύρους, με αποτέλεσμα πλέον να μην τον εμπιστεύεται κανείς και τίποτε».

ο ίδιος είπε ότι αν είχαν ενέργειες από το παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις όπως το Στρατόπεδο Παπακώστα, τα κτιριακά συγκροτήματα του ΤΕΙ, ακόμη και οι εγκαταστάσεις της Ένωσης τότε, αλλά και άλλες ίσως περιπτώσεις που θα είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν για να λυθεί το πρόβλημα, καταψηφίζοντας την τωρινή εισήγηση μεταστέγασης.

-Ο Χρ. Ξυλογιάννης επικεφαλής Δημοτικής Αλλαγής δήλωσε ότι τη δεδομένη στιγμή ο η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει την ίδια πολιτική στην Παιδεία με αυτή του υπουργείου Παιδείας που λίγο πριν τις εξετάσεις θέλησε. Επεσήμανε επίσης ότι στο παρελθόν είχε ψηφίσει το Συμβούλιο 5.000 ευρώ για διαμόρφωση του παλιού Δημαρχείου Φιλοθέης ώστε να εγκατασταθεί εκεί το Γυμνάσιο Φιλοθέης και στο χώρο του γυμνάσιου να πάει το μουσικό. 

Μετά αποφασίστηκε η εγγραφή στον προϋπολογισμό 700.000 ευρώ για μελέτη, ενώ την ίδια στιγμή δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος για κάθε άλλο ενδεχόμενο προκειμένου να μην φτάσει στο …και πέντε η υπόθεση εξεύρεσης στέγης. Την καταψήφιση της μετεγκατάστασης ανακοίνωσε και ο κ. Ξυλογιάννης.

«Λύση πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα. Να μην φύγουμε απ’ δω χωρίς να υπάρξει λύση. Το θέμα είναι σοβαρό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου», είπε ο κ. Παπαϊωάννου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος όμως διαφώνησε με την μεταστέγαση που πρότεινε η Δημοτική Αρχή. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι υπάρχουν κι άλλοι χώροι όπως τα παλιά Δημαρχεία, αλλά κατέληξε ότι «Το ζήτημα είναι γιατί δεν ψάξαμε;».

-ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαζί και αύριο» Χρ. Παπάζογλου, υπερασπίστηκε την απόφαση της τότε Νομαρχίας να προτείνει προσωρινή λύση για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, τη συμβολή του οποίου εξήρε τόσο στην εκπαίδευση των μαθητών όσο και στην εικόνα της Άρτας προς τα έξω αλλά και την πολιτιστική προσφορά στον τόπο.

 Όμως στη συνέχεια επέρριψε σοβαρές ευθύνες στους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι δεν προχώρησε η διαδικασία μελέτης, παρά την ψήφιση 700.000 ευρώ και υπογράμμισε ότι «δεν προχώρησε γιατί πρόθεση ήταν μέχρι σήμερα να κοροϊδεύει και τη Γραμμενίτσα και τους Χαλκιάδες και την Άρτα». 

Ο ίδιος καταψήφισε την εισήγηση για μεταστέγαση και πρότεινε άμεσα τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε σε 15 μέρες το αργότερο να έρθει με πρόταση για λύση στο πρόβλημα και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

-Καταψηφίζοντας επίσης την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και όντας η ίδια καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο τη φετινή χρονιά γνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει και για αυτό το σχολείο η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Σίμου, τόνισε την ανυπαρξία μελέτης και για το ένα σχολείο και για το άλλο στη λύση που προτείνεται λέγοντας «Είναι όλα στο ποδάρι!».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τράμπας, υπογράμμισε ότι όλα τα πραγματικά στοιχεία είναι έρχονται σε αντίθεης με όσα προτείνει η δημοτική Αρχή. Η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη, η παρουσίαση του θέματος και της διαφορετικής άποψης ήταν ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη και την ίδια στιγμή δεν φάνηκε και ο εκπρόσωπος του Μουσικού Σχολείου να υποστηρίζει οποιαδήποτε άποψη αλλά ουσιαστικά λένε βρείτε μας λύση», είπε και πρόσθεσε ότι να δεν έρχονταν έτσι την τελευταία στιγμή θα υπήρχαν προτάσεις και καταψήφισε την μεταστέγαση.

 Ο ίδιος τόνισε ότι δεν φαντάζονταν ποτέ όταν ψήφιζε την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα έφτανε να είναι ένα τόσο αναπτυγμένο σχολείο έχοντας φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο και με τότες διακρίσεις.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικολάου μίλησε για την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που έφερε το θέμα χωρίς δεύτερη εναλλακτική πρόταση. Αν δεν περάσει η πρόταση για μεταστέγαση, θα φύγουμε για τα σπίτια μας όλοι απόψε χωρίς να μας νοιάζει τι θα γίνει;», αναφερόμενος και στη σοβαρή ζημιά που γίνεται σε μια περιοχή όταν κλείνει ένα σχολείο. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θ. Γκούβας πρότεινε ακόμη και την κατασκευή κτηρίου προκάτ με ταχύτατους ρυθμούς μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

-«Άλλο ένα θέμα έρχεται στο παρά πέντε λόγω αδυναμίας αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής. Δυο χρόνια τώρα, δεκάδες προτάσεις καμία δεν υλοποιήσαμε» είπε ο Φ. Φώτης, ο οποίος καταδεικνύοντας το κοινωνικό ζήτημα που δημιουργείται από την πρόταση της τελευταίας στιγμής είπε: «Ο γιος μου πάει στο Μουσικό και τα ανίψια μου στο Γυμνάσιο Γραμενίτσας. Τι θα πω εγώ δηλαδή σήμερα, φύγετε εσείς από το σχολείο σας, για να πάει ο γιος μου;».

Αντίστοιχα τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Κοτσαρίνης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είπε: «Δεν μπορώ να το καταλάβω. Συζητάμε εδώ μέσα και χωριζόμαστε στους μεν και στους δε. Το σχολείο στη Γραμενίτσα να κάτσει εκεί που είναι, γιατί δεν εξυπηρετεί καμία λύση. Σε ένα χρόνο θα τελειώσει και το 7ο δημοτικό οπότε γιατί δεν εξετάζουμε και το κτήριο του σχολείου στην Ελεούσα;».

Ένταση για την ψηφοφορία
Σχετική ένταση προκλήθηκε μεταξύ των συμβούλων και του προέδρου του Συμβουλίου Θωμά Τσιρογιάννη, για τον τρόπο με τον οποίο επρόκειτο να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, καθώς ο πρόεδρος έλεγε να μπουν και οι δυο προτάσεις μαζί, ήτοι η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για μεταστέγαση και η πρόταση που κατέθεσε ο Χρ. Παπάζογλου για σύσταση Επιτροπής με σκοπό την διερεύνηση άλλης λύσης. Η ένταση οδήγησε σε 10λεπτη διακοπή

Όταν επανήλθαν όλοι στις θέσεις τους η ψηφοφορία έγινε ταυτόχρονα με τους συμβούλους να ψηφίζουν «ναι» στο ένα, «όχι» στο άλλο ταυτοχρόνως.

Με 17 -14 καταψηφίστηκε η μεταστέγαση και αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής.Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν η καταψήφιση της πρότασης μεταστέγασης από τους 17 συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους, καθώς με τον ίδιο αριθμό ψήφων αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής στην οποία πρόεδρος θα είναι ο αντιδήμαρχος Δημ. Κέφης και θα συμμετέχουν επίσης οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης- ενώ αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετέχει και ένας ανεξάρτητος σύμβουλος (θα το αποφάσιζαν και θα το δήλωναν την επομένη) ώστε να βρει και να προτείνει άλλη λύση εντός 15 ημερών.


ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣΑν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΣΟΚ:Ποια ουσια που τρωμε καθημερινα ειναι ουσιαστικα ..ΠΛΑΣΤΙΚΟ;;

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΜΕ ΖΩΑ

Η Μυστική Τεχνολογία Δημιουργίας Σεισμών, Οι Θερμικές Σφαίρες Πλάσματος Και Το ''Τεχνητό'' Τσουνάμι Της Ιαπωνίας.

Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;;; Το «πεδίο Levantine», οι Τράπεζες, οι Στουρνάρες και οι ... Πάγκαλοι!!!

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την εξασφάλιση της υγείας μας

Τα απόρθητα τείχη της Κωνσταντινούπολης κράτησαν για πάνω από 1000χρόνια. Ποιο ήταν το μυστικό;

ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ!! ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ρεθεμνιώτης Καλλιέργησε ένα δένδρο. φαινόμενο! (Παράγει από ντομάτες και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και πατάτες)

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ
Ολο το ντοκιματερ εδω..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..
πατηστε την εικονα

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει
πατηστε την εικονα

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!
Πατηστε την εικονα

Επιμήκη κρανία Cusco στο Περού μυστικά γυρίσματα - Βίντεο

Απιστευτο Ντοκιματερ δειτε τη τρωμε !!

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??
πατηστε την εικονα

Μήπως τρως κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος
πατηστε την εικονα

Πως φτιάχνονται πατατάκια, γαριδάκια & snack


Δεν παρακολουθείτε εσείς τηλεόραση η τηλεόραση σας παρακολουθεί

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;
Ποιά η χρήση του στους ανθρώπους; Όλα όσα πρέπει να μάθετε..

Δείτε τι παθαίνουν τα πνευμόνια απτό κάπνισμα. (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ video)

Τι γνώριζαν οι γιατροί το 1934 για τον καρκίνο; Μήπως μας κρύβουν κάτι ; Αξίζει να το δεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!
πατηστε την εικονα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ
πατηστε εδω

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!
πατηστε την εικονα

ΔΕΙΤΕ: H λίστα εταιριών της Monsanto.

Ακουστικά Bluetooth; Ξανασκεφτείτε το!

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "DIGEA" ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΘΟΡΙΟ 500.000% ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ IQ {ΒΙΝΤΕΟ}

Κυβερνούν τον κόσμο μόλις...147 εταιρείες!

TO ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ STANDFORD- ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ -- ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονιστική "προφητεία" για το σημερινό χάλι ΤΟΥ AΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..
ΔΕΙΤΕ Ποια προϊόντα τα περιέχουν. [Βίντεο]

Kαναδάς: "Μουσουλμανική η Ελλάδα κατά 50%! (ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ;;;)

Digea-Γίνε και εσύ προβατορομπότ.Μπορείς

The Live” ("Ζουν Ανάμεσά μας") – Η ανατριχιαστικά ‘προφητική’ ταινία


Βρήκαν σκελετούς από περίεργα όντα! (video)

Απίστευτο!!! Θα μας ψεκάσουν για... λύσσα!!!

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)
Πατηστε Εδω

VIDEO: Ξεμείνατε από αναπτήρα; Μία πατάτα θα σας… ανάψει φωτιές!!!! (Τρελό πείραμα)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:
ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ - ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Τι μας κρύβουν ? Παράξενα κρανία.

Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα.

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Διέρρευσε το έγγραφο με τα τελικά μέτρα του 3ου Μνημονίου.!!

Η χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει κατά 50% τους εγκεφαλικούς όγκους στα παιδιά

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Υποσυνείδητη διαφήμιση στην ταινία Lord of the rings - Μαντέψτε τι γράφει!

Πως διαβάζεται το Barcode;

Πώς η κάνναβη θεραπευει τον καρκίνο (βιντεο)


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1985

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ 1947 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και η αλήθεια για τα Οργανικά - Βιολογικά!

10+5 απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά

" ΒΟΜΒΑ ": Επιχείρηση “Ομιχλοπαγίδα” η αποκάλυψή μας με το "έμβρυο" σε βουνό των Ιωαννίνων. !

Ομάδα αίματος και διατροφή

(ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ video ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ) Ο Τυφλός ψαράς..

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: Στο Carrefour αγοράζουν το χρυσό όσων υποφέρουν!

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα
(video Που θα σας κάνει να κλάψετε)

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!
ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Tρομακτικές οι συμπτώσεις με το έτος 1843.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ; ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ…

«Εμφιαλωμένη Ζωή»: Η αλήθεια για την επιχείρηση νερού της Νεστλέ

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα
και απο την 1/6/2013 θα μας παίρνουν το συσκώτι, την καρδιά, τα νεφρά και ότι άλλο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ... ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ .

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)
Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται για το νερό

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ - ΣΟΚ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! "ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ"!

Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου


Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

Δεν είσαι παρά ένας αριθμός. Πάντα ήσουν ένας αριθμός

Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με τις νέες πιστωτικές κάρτες

Εγχειρίδιο επιβίωσης της SAS (ένα απ΄τα καλύτερα στον κόσμο)


Η Ελληνική εφεύρεση του αιώνα εγκατέλειψε την Θράκη και πάει Καναδά (Εκατό (100) εκατομμύρια Ευρώ πρόσφεραν οι Τούρκοι για να μεταφερθεί η έδρα της Εταιρείας στην Τουρκία και να λέμε ότι η τεχνολογία είναι τουρκική...)

Codex Alimentarius: ΗΠΑ: Έλεγχος στην τροφή ακόμα και στους οικιακούς κήπους!

Δείτε τι τρώμε: Το σοκαριστικό «αθάνατο» burger των McDonald’s

Το ατμοσφαιρικό οπλικό σύστημα πλάσματος HAARP, οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) και ο έλεγχος του νου!!!

«Βόμβες» ενέργειας τα παντζάρια.

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής
για την αντιμετώπιση πανδημιών και φυσικών καταστροφών

ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Να που πάνε τα λεφτά...

Ζειά - Ζέα Για να μάθετε λίγα περί ΖΕΙΑΣ και του ρόλου του ΕΘΝΑΡΧΗ Νο 1! Το διατροφικό μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα
με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα

Τρώμε ακτινοβολημένα προϊόντα που ευθύνονται για καρκινογενέσεις

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες
βάζει φόρο σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!!!

Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:


ΝΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ για δωρεάν ρεύμα για όλους και η πλήρης αποσιωποίηση του θέματος! (+ 8 βίντεο των εφευρέσεων)

Ο ΦΟΒΟΣ ? …..μην τον φοβάσαι !!


Η εταιρεία L'Oreal είναι των μεγαλύτερη εταιρειών ομορφιάς στόν κόσμο, αλλά είναι και ο παγκόσμιος ηγέτης στην κακοποίηση των ζώων

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Τα «ματωμένα διαμάντια» της Αφρικής και οι «ματωμένοι υδρογονάνθρακες» της Ελλάδας !!! (Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια Αφρικανική χώρα!!!)

Πως καθαρίζουμε τα νεφρά μας πάμφθηνα και αποτελεσματικά.

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
πατηστε την εικονα

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!
πατηστε την εικονα

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 1956 - 2012 .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

Η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Blackwater για φύλαξη των πόλεων!

Γέροντας Παίσιος, τι είχε δει για τη χώρα μας;

Δειτε: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ.... ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ‼!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!
πατηστε την εικονα

ΟΙ 10 ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Αποκαλυπτικό! Ο Χαρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα απο το 1952 !!!

Θέλετε καύσιμα; Καλλιεργήστε τα!


Ο θαυμαστός κόσμος των βοτάνων, όπλο ενάντια στις ασθένειες

Νόθευση των βασικών καλλιεργειών του πλανήτη

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;
ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ;

Ψεύτικο κρέας: To μυστικό του κρέατος - κόλλα!

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Επιστημονικές ανακαλύψεις που έγιναν κατά λάθος

Memorize : Το 2027 πείτε αντίο στην Ελευθερία σας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ;


Ἡ πρόπολη ἀναστέλλει τοὺς καρκινικοὺς ὄγκους.

Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ