χελας

Feature Top (Full Width)

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Ιδρύθηκε Διεθνές Κέντρο Βαλκανικής με έδρα την Άρτα ( Balkan Festival - 7, 8 και 9 Ιουνίου)

Τι δηλώνουν οι διοργανωτές και εμπνευστές της εκδήλωσης

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ, με ήχους από τα Βαλκάνια θα ανοίξει τις πύλες του Κάστρου την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου και παράλληλα θα κάνει γνωστή την ίδρυση και τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Βαλκανικής Μουσικής που εδρεύει στην Άρτα. 


Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής που θα γίνει στο νομό, ενταγμένο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού του Δήμου Αρταίων, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή 7 Ιουνίου με τους Χαΐνηδες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 του μήνα με τη Ματούλα Ζαμάνη. 

Συνολικά για το φεστιβάλ στην Άρτα θα βρεθούν περίπου 80 μουσικοί από χώρες των Βαλκανίων και να μη τι άλλο θα γνωρίσουν την κουλτούρα της Άρτας από κοντά και το σημείο αναφοράς της Βαλκανικής Μουσικής αφού πλέον η Άρτα είναι η έδρα του Διεθνούς Κέντρου.


Καθημερινά στο χώρο του Κάστρου μπροστά από το Ξενία θα εκτυλίσσεται μια σειρά από αλλεπάλληλες εκδηλώσεις και συναυλίες με ήχους από χώρες των Βαλκανίων και από αντίστοιχα συγκροτήματα, με γενική είσοδο για το κοινό 5 ευρώ.

Για το πρώτο φεστιβάλ αλλά και το Διεθνές Κέντρο Βαλκανικής Μουσικής τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συγκέντρωσαν αρκετές πληροφορίες από τους διοργανωτές, όταν το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν δυο εκπρόσωποι του.

Ο μουσικολόγος και υποψήφιος διδάκτορας στην Εθνικομουσικολογία του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συντονιστής του Διεθνούς Κέντρου Βαλκανικής Μουσικής και ο Νικήτας Παλάντζας, διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Briston, στην Αγγλία, επεσήμαναν ότι το Διεθνές κέντρο Βαλκανικής μουσικής είναι μια πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από νέους επιστήμονες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών, όπως Τουρκία, Σερβία, Γαλλία, προκειμένου να υπάρξει καταγραφή ψηφιοποίηση αρχείων και έρευνα της Βαλκανικής Μουσικής. Με το πρώτο φεστιβάλ που θα γίνει Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου θα γίνει γνωστή η παρουσία του, το οποίο μάλιστα έχει έδρα στην Άρτα.

Ο κ. Ευθυμίου, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το Δήμο Αρταίων για την αρωγή του και την ένταξη του φεστιβάλ στις εκδηλώσεις πολιτιστικό καλοκαίρι 2013, αλλά και κάθε άλλο χορηγό και φορέα που στηρίζει την προσπάθεια. ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του φεστιβάλ ο κ. Ευθυμίου είπε: «Θα ξεκινήσουμε με τους κρητικούς ήχους των Χαΐνηδων στις ταραντέλλες του νότου της Ιταλίας, τραγουδισμένες από τους encardia, κι από εκεί στον Αλβανικό νότο με χορούς και μουσικές των Sazet e Permetit και πολυφωνικό τραγούδι από τους Myzeqeja. 

Καθοδόν συναντάμε μαγικές φωνές και γκάιντες των Zavet από τη Σερβία και κάνουμε στάση στη μουσική παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης με τους AnaDan BabaDan. Παίρνουμε μαζί μας τη Ματούλα Ζαμάνη, τα λαούτα των Route du Luth, τις συνθέσεις και το βιολί του Περικλή Βραχνού και με ήχους ala turka των Aralik Ensemble οδεύουμε ολοταχώς για την Πόλη των πόλεων όπου οι Taς Plak Kumpanyasι μας μεθάνε με τους παλιούς ήχους του γραμμοφώνου, από τις αρχές του 19ου αιώνα».

Στην διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ από νωρίς το απόγευμα στο χώρο θα εκτυλίσσονται παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγίας των παιδιών, ενώ παράλληλα ο Διονύσης Γερολυμάτος, ο Χρήστος Ρηγανάς, η Tamara Mladenovic, ο Χρίστος Παππάς, η Ελένη Γεωργοπούλου, η Δήμητρα Παναγιωτακοπούλου και η Μαίρη Κολοκυθά, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των παιδιών της Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας (ΝΟΘΑ), απαθανατίζουν στον καμβά, ή με γύψο τις στιγμές, με παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 η ώρα, με γενική είσοδο 5 ευρώ, ενώ οι καθημερινές εκδηλώσεις για τα παιδιά θα ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και η είσοδος για παιδιά είναι ελεύθερη.

Τι είναι το Κέντρο Βαλκανικής Μουσικής
Για την δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Βαλκανικής Μουσικής μίλησε ο κ. Παλάντζας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το φεστιβάλ εντάσσεται στους στόχους που έχει θέσει το Κέντρο Βαλκανικής Μουσικής και εκτιμούμε ότι θα είναι ωραίο να ακουστούν μουσικά πράγματα απ’ όλα τα Βαλκάνια διότι πολλές φορές η μουσική των Βαλκανίων συνδέεται με τα χάλκινα που είναι μόνο ένα μέρος αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

Μέλη του Κέντρου υπάρχουν ήδη πολλά από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία και τη Γαλλία. Ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη. Αποτελεί μια καινούργια προσπάθεια και γι’ αυτό αποφασίστηκε η πρώτη ενέργειά του δημόσια να είναι ένα φεστιβάλ που θα δώσει την ευκαιρία να γνωριστούμε, γιατί η Μουσική είναι μια γιορτή. 

Από κει και πέρα οι στόχοι είναι ένα ευρύτερο φάσμα διερεύνησης της Μουσικής και των Πολιτιστικών ιδιωμάτων των Βαλκανίων. Είμαστε δηλαδή μια ομάδα νέων ερευνητών που ξεκινάμε τώρα τις δουλειές μας, ξεκινάμε να βγαίνουμε προς τα έξω και το Κέντρο είναι το σημείο αναφοράς μας, όπου θα συγκεντρώνουμε ό,τι γίνεται μέχρι τώρα και όπου θα μπορούν να έρχονται και να το πλαισιώνουν και άλλοι επιστήμονες του χώρου.

 Η έδρα είναι στην Άρτα, κι αυτό συνέβη στη λογική μιας αποκέντρωσης που διέπει το Κέντρο».

Σύνδεση με το ΤΛΠΜ - Έδρα η ΆρταΣτο μεταξύ για την επιλογή της έδρας όπως τόνισαν οι δυο εκπρόσωποι συνετέλεσαν πολλοί λόγοι και μεταξύ αυτών το γεγονός ότι στην Άρτα υπάρχει ήδη μια έντονη παρουσία αυτή του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ ο βασικός στόχος του Κέντρου που είναι η δημιουργία του Αρχείου Βαλκανικής Μουσικής μπορεί άνετα να έχει σημείο αναφοράς μια περιφερειακή πόλη. «Άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία δίσκων λαϊκής Μουσικής υπάρχει ήδη στην Άρτα στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. 

Ως εκ τούτου ένα αρχείο για να δημιουργηθεί μπορεί να γίνει οπουδήποτε και εφόσον όλοι είμαστε σε μια λογική αποκέντρωσης και η δική μου καταγωγή είναι απ’ εδώ αποφασίσαμε η έδρα του Κέντρου να είναι εδώ», είπε ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας και την πρόθεση συνεργασίας στο μέλλον ακόμη και σε επιστημονικό επίπεδο με το ΤΕΙ (ΤΛΠΜ).

Ο κ. Παλάντζας μιλώντας για τη συνέχεια που θα δοθεί τόνισε ότι προέχει σήμερα η επιτυχία του συγκεκριμένου πρώτου φεστιβάλ και ακολούθως θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις.

Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
Όσο για το πώς το εγχείρημα αυτό προέκυψε από νέους επιστήμονες του χώρου κι αν αποτέλεσε αυτή η παρέμβαση την ανάγκη μεταβολής των πολιτιστικών δεδομένων στη χώρα μας, που την διαπέρασε μια κατάσταση υποκουλτούρας τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Ευθυμίου είπε: «Σίγουρα υπήρξε αυτή η ανάγκη, έτσι όπως την προσδιορίζετε αλλά παράλληλα υπήρχε και το άλλο κομμάτι.

 Ότι δηλαδή το πανελλαδικό μιντιακό κατεστημένο της χώρας δεν πρόβαλε άλλες δράσεις. Οπότε καλό είναι να μην το αγνοούμε το άλλο κομμάτι το οποίο πολιτιστικά ήταν σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτή της μουσικής και του τραγουδιού του ενός καλοκαιριού, που το πετάμε μετά και ξανά πάνε σε άλλο ένα τραγούδι του ενός καλοκαιριού κ.ο.κ.», ενώ ο κ. Παλάντζας επεσήμανε ότι υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι πλέον για το γεγονός ότι πρέπει οι νέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά. 

«Είναι γνωστή σε όλους πολύ καλά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και πόσο αυτό έχει πλήξει και την εκπαίδευση στο σύνολό της. Ακόμη και το ΤΛΠΜ που έχει προσφέρει τόσα πολλά και το ΤΕΙ Άρτας ακούστηκε στο Σχέδιο ΑΘΗΝΑ ότι θα συμπεριληφθεί. Όπως καταλαβαίνετε δέχεται και η εκπαίδευση μια επίθεση και εφόσον εμείς τώρα βγαίνουμε προς τα έξω μετά τις σπουδές μας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράγματα αλλά δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες, σκεφτήκαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. 

Να δημιουργήσουμε ένα κέντρο που θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και να ξεκινήσουμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας σε συνεργασία με άλλους, χωρίς να περιμένουμε να πάρουν την πρωτοβουλία άλλοι επίσημοι φορείς. Ακόμη και εμείς οι δυο γνωριστήκαμε με έναν ενδεικτικό τρόπο για ότι σας λέω. 

Ο Άκης Ευθυμίου κατάγεται από την Άρτα εγώ δεν κατάγομαι από δω αλλά γνωριστήκαμε στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο που κάναμε και οι δυο έρευνα, στα πλαίσια των σπουδών μας και εκεί μπήκαν οι πρώτες ιδέες για το Κέντρο. 

Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για το πρώτο φεστιβάλ και θα έρθουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι από άλλα μέρη. Δεν περιμένουμε δηλαδή απαραίτητα κάποια κρατική επιχορήγηση ή κάποια άλλη κρατική μέριμνα για να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν».Αναλυτικά το πρόγραμμα

Άρτα, Υπαίθριο Κάστρο Ώρα έναρξης συναυλιών 21:00


Παρασκευή 7 Ιουνίου

Χαΐνηδες. Ελλάδα. Έντεχνη μουσική με ηχοχρώματα της Κρήτης.

Encardia. Ελλάδα. Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.

Taς Plak Kumpanyasι. Τουρκία, Γαλλία, Ελλάδα. Αστική μουσική της Πόλης.

Anadan Babadan. Ελλάδα. Παράδοση της Μακεδονίας, Θράκης και των Βαλκανίων.


Σάββατο 8 Ιουνίου

Sazet e Permetit. Αλβανία. Παραδοσιακή μουσική από την Πρεμετή.

Zavet. Σερβία. Ταξίδι στη μουσική παράδοση της Σερβίας και του Κοσσόβου.

Myzeqeja. Αλβανία. Πολυφωνική μουσική παράδοση.

Freek_picking_bow. Ελλάδα.Κυριακή 9 Ιουνίου
Ματούλα Ζαμάνη Ελλάδα. Έντεχνη και λαϊκή μουσική.

Route du Luth. Ελλάδα, Κύπρος. Λαϊκή παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου.

Aralik Ensemble. Ελλάδα, Κύπρος. Μουσική της Ανατολής σε ήχους alaturka.

Παράλληλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο κάστρο της Άρτας:

-Κάθε ημέρα από τις 18:00 έως τις 21:00 με την ομάδα Kids in action (κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, μίμοι). Είσοδος των παιδιών ελεύθερη.

-Έκθεση των εικαστικών Χρίστου Παππά, ΕλένηςΓεωργοπούλου, Μαίρης Κολοκυθά και της γλύπτριας Δήμητρα Παναγιωτακοπούλου, αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ. Επίσης, στο χώρο θα παρουσιαστούν έργα των γλυπτών Διονύση Γερολυμάτου και Χρήστου Ρηγανά.

-Η ομάδα Ν.Ο.Θ.Α. (Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας) παρεμβαίνει στους χώρους του Festival με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς.

Ιωάννινα, Υπαίθριο Θέατρο Φρόντζου της Ε.Η.Μ.

Ώρα έναρξης συναυλιών 21:00Σάββατο, 8 Ιουνίου
Χαΐνηδες. Ελλάδα. Έντεχνη μουσική πλεγμένη με ήχους της παράδοσης της Κρήτης.

TaςPlakKumpanyasι. Τουρκία, Γαλλία, Ελλάδα. Αστική μουσική της Πόλης.

Στο χώρο θα παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής της αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, TamaraMladenovic.

-Παράλληλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο κάστρο της Άρτας:

Κάθε ημέρα από τις 18:00 έως τις 21:00 με την ομάδα Kids in action (κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, μίμοι). Είσοδος των παιδιών ελεύθερη.

Έκθεση των εικαστικών Χρίστου Παππά, Ελένης Γεωργοπούλου, Μαίρης Κολοκυθά και της γλύπτριας Δήμητρα Παναγιωτακοπούλου, αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ. Επίσης, στο χώρο θα παρουσιαστούν έργα των γλυπτών Διονύση Γερολυμάτου και Χρήστου Ρηγανά.
Η ομάδα Ν.Ο.Θ.Α. (Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας) παρεμβαίνει στους χώρους του Festival με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς.ΗΧΩ ΑΡΤΑΣΑν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΣΟΚ:Ποια ουσια που τρωμε καθημερινα ειναι ουσιαστικα ..ΠΛΑΣΤΙΚΟ;;

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΜΕ ΖΩΑ

Η Μυστική Τεχνολογία Δημιουργίας Σεισμών, Οι Θερμικές Σφαίρες Πλάσματος Και Το ''Τεχνητό'' Τσουνάμι Της Ιαπωνίας.

Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;;; Το «πεδίο Levantine», οι Τράπεζες, οι Στουρνάρες και οι ... Πάγκαλοι!!!

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την εξασφάλιση της υγείας μας

Τα απόρθητα τείχη της Κωνσταντινούπολης κράτησαν για πάνω από 1000χρόνια. Ποιο ήταν το μυστικό;

ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ!! ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ρεθεμνιώτης Καλλιέργησε ένα δένδρο. φαινόμενο! (Παράγει από ντομάτες και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και πατάτες)

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ
Ολο το ντοκιματερ εδω..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..
πατηστε την εικονα

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει
πατηστε την εικονα

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!
Πατηστε την εικονα

Επιμήκη κρανία Cusco στο Περού μυστικά γυρίσματα - Βίντεο

Απιστευτο Ντοκιματερ δειτε τη τρωμε !!

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??
πατηστε την εικονα

Μήπως τρως κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος
πατηστε την εικονα

Πως φτιάχνονται πατατάκια, γαριδάκια & snack


Δεν παρακολουθείτε εσείς τηλεόραση η τηλεόραση σας παρακολουθεί

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;
Ποιά η χρήση του στους ανθρώπους; Όλα όσα πρέπει να μάθετε..

Δείτε τι παθαίνουν τα πνευμόνια απτό κάπνισμα. (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ video)

Τι γνώριζαν οι γιατροί το 1934 για τον καρκίνο; Μήπως μας κρύβουν κάτι ; Αξίζει να το δεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!
πατηστε την εικονα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ
πατηστε εδω

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!
πατηστε την εικονα

ΔΕΙΤΕ: H λίστα εταιριών της Monsanto.

Ακουστικά Bluetooth; Ξανασκεφτείτε το!

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "DIGEA" ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΘΟΡΙΟ 500.000% ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ IQ {ΒΙΝΤΕΟ}

Κυβερνούν τον κόσμο μόλις...147 εταιρείες!

TO ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ STANDFORD- ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ -- ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονιστική "προφητεία" για το σημερινό χάλι ΤΟΥ AΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..
ΔΕΙΤΕ Ποια προϊόντα τα περιέχουν. [Βίντεο]

Kαναδάς: "Μουσουλμανική η Ελλάδα κατά 50%! (ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ;;;)

Digea-Γίνε και εσύ προβατορομπότ.Μπορείς

The Live” ("Ζουν Ανάμεσά μας") – Η ανατριχιαστικά ‘προφητική’ ταινία


Βρήκαν σκελετούς από περίεργα όντα! (video)

Απίστευτο!!! Θα μας ψεκάσουν για... λύσσα!!!

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)
Πατηστε Εδω

VIDEO: Ξεμείνατε από αναπτήρα; Μία πατάτα θα σας… ανάψει φωτιές!!!! (Τρελό πείραμα)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:
ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ - ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Τι μας κρύβουν ? Παράξενα κρανία.

Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα.

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Διέρρευσε το έγγραφο με τα τελικά μέτρα του 3ου Μνημονίου.!!

Η χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει κατά 50% τους εγκεφαλικούς όγκους στα παιδιά

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Υποσυνείδητη διαφήμιση στην ταινία Lord of the rings - Μαντέψτε τι γράφει!

Πως διαβάζεται το Barcode;

Πώς η κάνναβη θεραπευει τον καρκίνο (βιντεο)


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1985

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ 1947 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και η αλήθεια για τα Οργανικά - Βιολογικά!

10+5 απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά

" ΒΟΜΒΑ ": Επιχείρηση “Ομιχλοπαγίδα” η αποκάλυψή μας με το "έμβρυο" σε βουνό των Ιωαννίνων. !

Ομάδα αίματος και διατροφή

(ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ video ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ) Ο Τυφλός ψαράς..

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: Στο Carrefour αγοράζουν το χρυσό όσων υποφέρουν!

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα
(video Που θα σας κάνει να κλάψετε)

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!
ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Tρομακτικές οι συμπτώσεις με το έτος 1843.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ; ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ…

«Εμφιαλωμένη Ζωή»: Η αλήθεια για την επιχείρηση νερού της Νεστλέ

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα
και απο την 1/6/2013 θα μας παίρνουν το συσκώτι, την καρδιά, τα νεφρά και ότι άλλο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ... ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ .

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)
Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται για το νερό

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ - ΣΟΚ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! "ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ"!

Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου


Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

Δεν είσαι παρά ένας αριθμός. Πάντα ήσουν ένας αριθμός

Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με τις νέες πιστωτικές κάρτες

Εγχειρίδιο επιβίωσης της SAS (ένα απ΄τα καλύτερα στον κόσμο)


Η Ελληνική εφεύρεση του αιώνα εγκατέλειψε την Θράκη και πάει Καναδά (Εκατό (100) εκατομμύρια Ευρώ πρόσφεραν οι Τούρκοι για να μεταφερθεί η έδρα της Εταιρείας στην Τουρκία και να λέμε ότι η τεχνολογία είναι τουρκική...)

Codex Alimentarius: ΗΠΑ: Έλεγχος στην τροφή ακόμα και στους οικιακούς κήπους!

Δείτε τι τρώμε: Το σοκαριστικό «αθάνατο» burger των McDonald’s

Το ατμοσφαιρικό οπλικό σύστημα πλάσματος HAARP, οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) και ο έλεγχος του νου!!!

«Βόμβες» ενέργειας τα παντζάρια.

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής
για την αντιμετώπιση πανδημιών και φυσικών καταστροφών

ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Να που πάνε τα λεφτά...

Ζειά - Ζέα Για να μάθετε λίγα περί ΖΕΙΑΣ και του ρόλου του ΕΘΝΑΡΧΗ Νο 1! Το διατροφικό μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα
με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα

Τρώμε ακτινοβολημένα προϊόντα που ευθύνονται για καρκινογενέσεις

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες
βάζει φόρο σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!!!

Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:


ΝΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ για δωρεάν ρεύμα για όλους και η πλήρης αποσιωποίηση του θέματος! (+ 8 βίντεο των εφευρέσεων)

Ο ΦΟΒΟΣ ? …..μην τον φοβάσαι !!


Η εταιρεία L'Oreal είναι των μεγαλύτερη εταιρειών ομορφιάς στόν κόσμο, αλλά είναι και ο παγκόσμιος ηγέτης στην κακοποίηση των ζώων

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Τα «ματωμένα διαμάντια» της Αφρικής και οι «ματωμένοι υδρογονάνθρακες» της Ελλάδας !!! (Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια Αφρικανική χώρα!!!)

Πως καθαρίζουμε τα νεφρά μας πάμφθηνα και αποτελεσματικά.

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
πατηστε την εικονα

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!
πατηστε την εικονα

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 1956 - 2012 .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

Η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Blackwater για φύλαξη των πόλεων!

Γέροντας Παίσιος, τι είχε δει για τη χώρα μας;

Δειτε: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ.... ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ‼!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!
πατηστε την εικονα

ΟΙ 10 ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Αποκαλυπτικό! Ο Χαρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα απο το 1952 !!!

Θέλετε καύσιμα; Καλλιεργήστε τα!


Ο θαυμαστός κόσμος των βοτάνων, όπλο ενάντια στις ασθένειες

Νόθευση των βασικών καλλιεργειών του πλανήτη

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;
ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ;

Ψεύτικο κρέας: To μυστικό του κρέατος - κόλλα!

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Επιστημονικές ανακαλύψεις που έγιναν κατά λάθος

Memorize : Το 2027 πείτε αντίο στην Ελευθερία σας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ;


Ἡ πρόπολη ἀναστέλλει τοὺς καρκινικοὺς ὄγκους.

Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ