χελας

Feature Top (Full Width)

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Αώος: ένα ποτάμι με δανεικά νερά («ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Αώος, το ποτάμι που διασχίζει τη Βοβούσα στα πρώτα του «βήματα» και τους δήμους Ζαγορίου και Κόνιτσας στη συνέχεια και εκβάλλει στην Αδριατική, θυμίζει ήδη ρυάκι στην περιοχή «Σμιξώματα» όπου συναντάται με το γνωστό στο πανελλήνιο Αρκουδόρεμα που μεταφέρει τα νερά του από τον πυρήνα του εθνικού δρυμού της Βάλια Κάλντα.


Η διαπίστωση αυτή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής και λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ενδιαφέρουσας, απ’ όλε τις απόψεις, ημερίδας, εντείνοντας τους φόβους για ολοκληρωτική καταστροφή του ποτάμιου συστήματος. Μέλη της κίνησης που εναντιώνεται στα αδηφάγα σχέδια της νέας εκτροπής μετέβησαν στο σημείο «Σμιξώματα» και εκεί έγινε η μεγάλη αποκάλυψη: 

ο Αώος εξακολουθεί να έχει νερά, αλλά ουσιαστικά είναι δανεικά και προέρχονται από το Αρκουδόρεμα και ποτάμι έχει μετατραπεί ήδη σε ρυάκι. Όμως, το νέο σχέδιο προβλέπει επιπλέον κατακράτηση νερών κατά 65% από τον Βαθύλακο και το Αρκουδόρεμα, κάτι που επιμελώς κρύβει η εταιρία «Τέρνα Ενεργειακή» και οι εμπνευστές της ιδέας, και τα νερά του ποταμού να μεταφερθούν μέχρι τη λίμνη Παμβώτιδα και τον ποταμό Καλαμά!

Διάχυτη είναι η ανησυχία των δήμων Ζαγορίου και Κόνιτσας που εξ αρχής αντέδρασαν στο σχέδιο εκτροπής του ποταμού. Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και πολλοί ακόμη τοπικοί φορείς και πρωτίστως ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. 

Και στην ορεινή Βοβούσα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες δεν κατανοούν τη πρωτοβουλία εκτροπής του Αώου, γνωρίζοντας ότι το χωριό τους θα νεκρώσει και το νανούρισμα του ποταμού θα χαθεί για πάντα, οπότε ούτε τουρισμός θα υπάρχει, ούτε νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, οι ξενώνες και τα καταλύματα θα βάλουν λουκέτο και, τέλος, ούτε άλλες δραστηριότητες (καγιάκ) θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. «Χωρίς τον Αώο και τα νερά του που επί χρόνια μας συντροφεύουν και μας νανουρίζουν δεν θα είμαστε τίποτα», ανέφερε ο Αντώνης Σταγκογιάννης στο περιθώριο της ημερίδας.

Δεν θα γίνει
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, δύο ευρωβουλευτές, ο πρύτανης του πανεπιστημίου και όλοι οι υπόλοιποι ομιλητές εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι «το δίκιο θα επικρατήσει». «Δεν πρόκειται να γίνει η εκτροπή του Αώου», τόνισε ο κ, Μαντάς, καλώντας φορείς και πολίτες να αγωνιστούν, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στο ακροατήριο πως η πρώτη κοινοβουλευτική ερώτηση αφορούσε το συγκεκριμένο ποταμό. 

Λόγο για «διαπλοκή» έκανε στις δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, σημειώνοντας στη συνέχεια πως οι επιπτώσεις, σε περίπτωση που γίνει η εκτροπή, θα είναι τεράστιες για το περιβάλλον και πρότεινε να αναδεχθεί ως «βασικός προσανατολισμός για την ανάπτυξη της περιοχής η βιώσιμη οικονομία».

 «Παράλογο» χαρακτήρισε το σχέδιο εκτροπής ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, καλώντας τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να πει το δικό της «όχι» στη μεταφορά νερών στην Παμβώτιδας, ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στα Γιάννενα και κάλεσε φορείς διαχείρισης και πανεπιστήμια όλης της χώρας να εκδώσουν ψηφίσματα ενάντια στο καταστροφικό έργο.

Αφυδατωμένη Πίνδος
Με τα παιδικά και επιστημονικά του βιώματα αναφέρθηκε στην κατάσταση ο Βασίλης Νιτσιάκος, σε μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε «κατάθεση ψυχής» από τους παριστάμενους. «Τα ποτάμια είναι οι ταχυδρόμοι των βουνών, ενώνουν τα βουνά με τις θάλασσες και αυτό δεν μπορούμε να το σταματήσουμε», είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενότητα της φύσης και των πολιτισμών, σημειώνοντας πως «ο Αώος αποτελεί ένα ενιαίο οικολογικό, κοινωνικό και πολιτισμικό σύστημα» και δήλωσε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το «πολλαπλό έγκλημα».

Στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο πρόεδρος του Πάρκου της Πίνδου κατέληξε στην εκτίμηση πως «τίποτε δεν θα είναι πια ίδιο στον Αώο», και ανέφερε πως χλωρίδα και πανίδα θα υποστούν ισχυρό σοκ αν προχωρήσει η εκτροπή. «Μια αφυδατωμένη Πίνδος θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της και πολλές ευκαιρίες για μια βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε ο Στέργιος Βέργος και αναφέρθηκε στα «παράδοξα» του σχεδίου.

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των φορέων και πολιτών που εναντιώνονται στην εκτροπή του Αώου, επισήμανε στην εισήγησή του ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Επιπλέον, χαρακτήρισε «έωλο» το επιχείρημα για μεταφορά νερών στην Παμβώτιδα.

Εργολαβική εμμονή
Στην «εργολαβική εμμονή» του Λευτέρη Καλογιάννη απέδωσε την επαναφορά της εκτροπής του Αώου ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παπαδημητρίου. «Πρόκειται για ληστεία των υδάτινων πόρων», τόνισε, χαρακτήρισε «λαθροχειρία» τον τρόπο υπολογισμού της «Τέρνα» και πρόβλεψε πως θα υπάρξουν και άλλα σχέδια για κατασκευή φραγμάτων. «Δίνουμε αγώνα για όλα τα ποτάμια και για την αξιοπρέπεια της ορεινής Ελλάδας», υπογράμμισε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Σε συνεχή εγρήγορση κάλεσε φορείς και πολίτες ο εκπρόσωπος της Κίνησης ενάντια στην εκτροπή του Αώου Παύλος Κοντογιάννης, σημειώνοντας πως «η μεγαλύτερη υπόσχεσή μας είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε την εκτροπή». Νωρίτερα, είχε καταγγείλει την ακόρεστη δίψα των εταιριών για «ανάπτυξη», ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα και δήλωσε πως η συνεργασία της κίνησης θα είναι διαρκής με τους δήμους Ζαγορίου και Κόνιτσας.

Εθνικό κεφάλαιο
Στο πλευρό των φορέων που αντιτίθενται στην εκτροπή του Αώου βρίσκεται και η οργάνωση WWF Ελλάς, καθώς στο πάνελ των εισηγητών ήταν και η Θεοδότα Νάντσου, συντονίστρια περιβαλλοντικής πολιτικής. Αφού έκανε μια αναφορά στην εκτροπή του Αχελώου, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα αποτραπεί η νέα εκτροπή του Αώου, υπογραμμίζοντας πως «τα ποτάμια είναι εθνικό κεφάλαιο βιωσιμότητας» για να καταλήξει στο σύνθημα: «Κάτω όλα τα φράγματα, ζητάμε ελεύθερα ποτάμια». 

Με την ιδιότητα του οικοδεσπότη καλωσόρισε τους φορείς και πολίτες στο «καταφύγιο» της Βοβούσας ο Ευτύχης Μαλανδράκης και κινήθηκε σε αγωνιστικούς τόνους. «Κάτω τα χέρια από το ποτάμι. Αφήστε το να τρέχει και νανουρίζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Βοβούσας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής του δημάρχου Ζαγορίου. 

Στο μεταξύ, την αντίθεσή του στο σχέδιο της «Τέρνα» εξέφρασε ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, ενώ και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κόνιτσας, Ελένη Παπαμιχαήλ, που ήταν και η συντονίστρια της ημερίδας, σημείωσε πως οι φορείς και κάτοικοι της Κόνιτσας δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια αν επιχειρηθεί η υλοποίηση του σχεδίου εκτροπής. 


Αρκετές ήταν και οι παρεμβάσεις και ερωτήσεις πολιτών από τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα (Βασίλης Σπύρου, Γιώργος Τσακανίκας, Γιώργος Παπχριστοδούλου, Κική Καττή, Χαριτάκης Παπαϊωάννου, Ρήγας Τσιακίρης, Θάνος Κομνηνός), καθώς και ο 15χρονος Γιάννης Δάφλος.
Οι υποστηρικτές της «καταστροφής»
Και από την αντίπερα όχθη, αυτή της «ανάπτυξης» και «αξιοποίησης» των νερών, ποιοι βρίσκονται; Επισήμως, μέχρι τώρα η προαναφερθείσα ιδιωτική εταιρία που εσχάτως συνεργάζεται με τη ΔΕΗ («Ανανεώσιμες») και ο κεντρικός εμπνευστής της ιδέας, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης. 

Οι φορείς και οι πολίτες κάνουν λόγο για «ένοχη σιωπή» όλων όσοι αρνούνται ως τώρα να πάρουν θέση υπέρ ή κατά της εκτροπής, φωτογραφίζοντας τον γιο του εμπνευστή και μέχρι πρότινος υφυπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη και τη θυγατέρα του πρώην βουλευτή Τατιάνα Καλογάννη που είναι αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου.

Στους… σιωπηρούς υποστηρικτές της καταστροφικής εκτροπής, όπως τη χαρακτηρίζουν βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, πρύτανης και επιστήμονες, συγκαταλέγεται και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης. Μέχρι τώρα αρκείται σε καθησυχαστικές δηλώσεις του τύπου «δεν υπάρχει πρόβλημα», κρατώντας αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά εμμέσως στηρίζει την «ιδέα» της εκτροπής. 

Ταυτόχρονα, αρνείται να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ η παρουσία του σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κόνιτσας προκάλεσε τις αντιδράσεις των αιρετών και απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, για να υποχρεωθεί τελικά να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΣΟΚ:Ποια ουσια που τρωμε καθημερινα ειναι ουσιαστικα ..ΠΛΑΣΤΙΚΟ;;

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΜΕ ΖΩΑ

Η Μυστική Τεχνολογία Δημιουργίας Σεισμών, Οι Θερμικές Σφαίρες Πλάσματος Και Το ''Τεχνητό'' Τσουνάμι Της Ιαπωνίας.

Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;;; Το «πεδίο Levantine», οι Τράπεζες, οι Στουρνάρες και οι ... Πάγκαλοι!!!

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την εξασφάλιση της υγείας μας

Τα απόρθητα τείχη της Κωνσταντινούπολης κράτησαν για πάνω από 1000χρόνια. Ποιο ήταν το μυστικό;

ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ!! ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ρεθεμνιώτης Καλλιέργησε ένα δένδρο. φαινόμενο! (Παράγει από ντομάτες και μελιτζάνες μέχρι πιπεριές και πατάτες)

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ

Μας ψεκάζουνε σαν μύγες! Το Πρωτο Ελληνικό ντοκιμαντέρ
Ολο το ντοκιματερ εδω..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ..
πατηστε την εικονα

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει

Θεραπεία μέσω της επανασύνδεσης με τη Γη. Γείωση, άσε τον πλανήτη να σε θεραπεύσει
πατηστε την εικονα

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!

10 αηδιαστικά συστατικά που υπάρχουν μέσα στα καλλυντικά!
Πατηστε την εικονα

Επιμήκη κρανία Cusco στο Περού μυστικά γυρίσματα - Βίντεο

Απιστευτο Ντοκιματερ δειτε τη τρωμε !!

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??

Ποτε ανακαλυφθηκε η τηλεοραση ? και Ποιος την εφεύρε ??
πατηστε την εικονα

Μήπως τρως κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ «χαλάλ» που «διαβάστηκε» από μουσουλμάνο;

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος

Αφιέρωμα: Ομάδα αίματος, η σημασία της και διατροφή ανάλογα με την ομάδα αίματος
πατηστε την εικονα

Πως φτιάχνονται πατατάκια, γαριδάκια & snack


Δεν παρακολουθείτε εσείς τηλεόραση η τηλεόραση σας παρακολουθεί

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;

CHIP RFID (Τσιπ) Έχετε αναρωτηθεί ποτέ,πως λειτουργεί;Τι ενέργεια χρησιμοποιεί κι πως την λαμβάνει;
Ποιά η χρήση του στους ανθρώπους; Όλα όσα πρέπει να μάθετε..

Δείτε τι παθαίνουν τα πνευμόνια απτό κάπνισμα. (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ video)

Τι γνώριζαν οι γιατροί το 1934 για τον καρκίνο; Μήπως μας κρύβουν κάτι ; Αξίζει να το δεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΘΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ! VIDEO!
πατηστε την εικονα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΥΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ
πατηστε εδω

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!

Ήρθε το Codex Alimentarius στην Ελλάδα. (Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!
πατηστε την εικονα

ΔΕΙΤΕ: H λίστα εταιριών της Monsanto.

Ακουστικά Bluetooth; Ξανασκεφτείτε το!

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ "DIGEA" ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΘΟΡΙΟ 500.000% ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ IQ {ΒΙΝΤΕΟ}

Κυβερνούν τον κόσμο μόλις...147 εταιρείες!

TO ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ STANDFORD- ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ -- ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονιστική "προφητεία" για το σημερινό χάλι ΤΟΥ AΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων..
ΔΕΙΤΕ Ποια προϊόντα τα περιέχουν. [Βίντεο]

Kαναδάς: "Μουσουλμανική η Ελλάδα κατά 50%! (ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ;;;)

Digea-Γίνε και εσύ προβατορομπότ.Μπορείς

The Live” ("Ζουν Ανάμεσά μας") – Η ανατριχιαστικά ‘προφητική’ ταινία


Βρήκαν σκελετούς από περίεργα όντα! (video)

Απίστευτο!!! Θα μας ψεκάσουν για... λύσσα!!!

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή ! (Μελετήστε το κοινοποιήστε)
Πατηστε Εδω

VIDEO: Ξεμείνατε από αναπτήρα; Μία πατάτα θα σας… ανάψει φωτιές!!!! (Τρελό πείραμα)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:
ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ - ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Τι μας κρύβουν ? Παράξενα κρανία.

Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα.

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Διέρρευσε το έγγραφο με τα τελικά μέτρα του 3ου Μνημονίου.!!

Η χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει κατά 50% τους εγκεφαλικούς όγκους στα παιδιά

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών


ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Υποσυνείδητη διαφήμιση στην ταινία Lord of the rings - Μαντέψτε τι γράφει!

Πως διαβάζεται το Barcode;

Πώς η κάνναβη θεραπευει τον καρκίνο (βιντεο)


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1985

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ 1947 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και η αλήθεια για τα Οργανικά - Βιολογικά!

10+5 απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά

" ΒΟΜΒΑ ": Επιχείρηση “Ομιχλοπαγίδα” η αποκάλυψή μας με το "έμβρυο" σε βουνό των Ιωαννίνων. !

Ομάδα αίματος και διατροφή

(ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ video ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ) Ο Τυφλός ψαράς..

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: Στο Carrefour αγοράζουν το χρυσό όσων υποφέρουν!

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα

Απίστευτο!!! Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα
(video Που θα σας κάνει να κλάψετε)

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!

ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΩΣΤΑ?... ΛΑΘΟΣ!!!
ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Tρομακτικές οι συμπτώσεις με το έτος 1843.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ; ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ…

«Εμφιαλωμένη Ζωή»: Η αλήθεια για την επιχείρηση νερού της Νεστλέ

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα

Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την μπουκιά απο το στόμα
και απο την 1/6/2013 θα μας παίρνουν το συσκώτι, την καρδιά, τα νεφρά και ότι άλλο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής

Αποτοξίνωση και καθαρισμός συκωτιού και χολής
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ... ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ .

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)

Blue Gold World Water Wars (Ντοκιμαντέρ)
Οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται για το νερό

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ - ΣΟΚ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! "ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ"!

Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου


Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

Δεν είσαι παρά ένας αριθμός. Πάντα ήσουν ένας αριθμός

Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με τις νέες πιστωτικές κάρτες

Εγχειρίδιο επιβίωσης της SAS (ένα απ΄τα καλύτερα στον κόσμο)


Η Ελληνική εφεύρεση του αιώνα εγκατέλειψε την Θράκη και πάει Καναδά (Εκατό (100) εκατομμύρια Ευρώ πρόσφεραν οι Τούρκοι για να μεταφερθεί η έδρα της Εταιρείας στην Τουρκία και να λέμε ότι η τεχνολογία είναι τουρκική...)

Codex Alimentarius: ΗΠΑ: Έλεγχος στην τροφή ακόμα και στους οικιακούς κήπους!

Δείτε τι τρώμε: Το σοκαριστικό «αθάνατο» burger των McDonald’s

Το ατμοσφαιρικό οπλικό σύστημα πλάσματος HAARP, οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) και ο έλεγχος του νου!!!

«Βόμβες» ενέργειας τα παντζάρια.

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής

Συσκευές RFID (τσιπ) θα τοποθετηθούν στα παιδιά της Αμερικής
για την αντιμετώπιση πανδημιών και φυσικών καταστροφών

ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Να που πάνε τα λεφτά...

Ζειά - Ζέα Για να μάθετε λίγα περί ΖΕΙΑΣ και του ρόλου του ΕΘΝΑΡΧΗ Νο 1! Το διατροφικό μυστικό των Αρχαίων Ελλήνων

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα
με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα

Τρώμε ακτινοβολημένα προϊόντα που ευθύνονται για καρκινογενέσεις

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες

Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες
βάζει φόρο σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!!!

Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:


ΝΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ για δωρεάν ρεύμα για όλους και η πλήρης αποσιωποίηση του θέματος! (+ 8 βίντεο των εφευρέσεων)

Ο ΦΟΒΟΣ ? …..μην τον φοβάσαι !!


Η εταιρεία L'Oreal είναι των μεγαλύτερη εταιρειών ομορφιάς στόν κόσμο, αλλά είναι και ο παγκόσμιος ηγέτης στην κακοποίηση των ζώων

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Τα «ματωμένα διαμάντια» της Αφρικής και οι «ματωμένοι υδρογονάνθρακες» της Ελλάδας !!! (Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια Αφρικανική χώρα!!!)

Πως καθαρίζουμε τα νεφρά μας πάμφθηνα και αποτελεσματικά.

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

KAΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
πατηστε την εικονα

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ! ΤΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ!
πατηστε την εικονα

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 1956 - 2012 .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

Η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την Blackwater για φύλαξη των πόλεων!

Γέροντας Παίσιος, τι είχε δει για τη χώρα μας;

Δειτε: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ.... ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ‼!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!
πατηστε την εικονα

ΟΙ 10 ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Αποκαλυπτικό! Ο Χαρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα απο το 1952 !!!

Θέλετε καύσιμα; Καλλιεργήστε τα!


Ο θαυμαστός κόσμος των βοτάνων, όπλο ενάντια στις ασθένειες

Νόθευση των βασικών καλλιεργειών του πλανήτη

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ;
ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ;

Ψεύτικο κρέας: To μυστικό του κρέατος - κόλλα!

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Επιστημονικές ανακαλύψεις που έγιναν κατά λάθος

Memorize : Το 2027 πείτε αντίο στην Ελευθερία σας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ;


Ἡ πρόπολη ἀναστέλλει τοὺς καρκινικοὺς ὄγκους.

Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ